Werkvoorbereider / Coördinator Lasersnijden

Ben jij een ervaren werkvoorbereider die op zoek is naar een uitdagende, verantwoordelijke baan waarin je leiding geeft aan een team? Wil jij werkzaam zijn in een kleine, maar groeiende organisatie waar jij een belangrijke spilfunctie vervult? Dan zoeken wij jou!
 
Competentiegebied:    CAD/CAM
Opleidingsniveau:        HBO techniek
Dienstverband:            Full-time, dagdienst
 
Wat ga je doen?
De functie is een combinatie van werkvoorbereiding en leidinggeven. De werkvoorbereiding houdt in dat je orders invoert in het CAD/CAM systeem, de inkoop van materialen regelt en de snijplannen opstelt. Bij de operationele werkvoorbereiding word je ondersteund door de meewerkend voorman die een brugfunctie vormt tussen kantoor en de werkvloer. 
Daarnaast geef je leiding aan de afdeling (vlakbed)lasersnijden (bestaande uit een meewerkend voorman, drie laseroperators en drie afrapers) en ben je verantwoordelijk voor een optimale coördinatie en uitvoering van de werkzaamheden die tot het lasersnijden behoren. Je verzorgt de productie- en personeelsplanning, ziet erop toe dat de snijdelen volgens de gestelde normen worden geproduceerd en bewaakt de voortgang van het productieproces en afgesproken levertijd.
Op de afdeling (vlakbed)lasersnijden wordt gewerkt met twee lasersnijmachines (Trumpf) aan zeer diverse opdrachten. Ruim 90% van alle opdrachten van JWM start hier. In veel gevallen volgen na het lasersnijden nog andere bewerkingen in de werkplaats zoals kanten, frezen en lassen. Het is van groot belang dat de lasers continu en efficiënt doordraaien en het proces vloeiend verloopt.
Jij bewaakt het overzicht en werkt intensief samen met het bedrijfsbureau, de productieplanning van de werkplaats en de afdeling logistiek. Ook onderhoud je contact met de klant en de leveranciers. Kortom, je bent een echte spin in het web.  
 
Wie zijn wij en hoe is om voor JWM te werken?
Wij zijn een metaalbewerkingsbedrijf en beleveren voornamelijk interieur- en machinebouwers in Nederland. Elke dag opnieuw willen we onze klanten zoveel mogelijk toegevoegde waarde per kg bieden op het gebied van kwaliteit, kostenvoordeel en logistiek gemak. Dit doen we door een groot aantal metaalbewerkingen onder één dak aan te bieden, goed vakmanschap te leveren en voortdurend te investeren in nieuwe technologie. Zo hebben we onlangs een hightech buislasermachine aangeschaft.
 
Opgericht in 2005 zijn we inmiddels uitgegroeid tot 45 medewerkers. We hebben een passie voor techniek en onze werkwijze kenmerkt zich door daadkracht, het willen leveren van service en het gebruik van boerenverstand. Maar we zijn ook ambitieus en toekomstgericht. De leiding toont zich betrokken en is sociaal ingesteld. Er is een goede onderlinge samenwerking en prettige werksfeer. Zo is er elke dag een ochtendoverleg en lopen mensen gemakkelijk naar elkaar toe. De werkweek sluiten we af door samen wat te drinken en voor de zomer- en kerstsluiting houden we een barbecue.   
 
Wat vragen we van jou?
Om deze spilfunctie goed in te vullen, zijn wij op zoek naar een ervaren, hands-on leider met veel gevoel voor metaalbewerking. Je houdt het overzicht op het totale werkproces en weet hierin besluitvaardig te sturen. Daarnaast heb je:
  • HBO werk- en denkniveau in de richting van techniek
  • Ervaring in een soortgelijke functie
  • Ervaring met CAD/CAM systemen
Naast het kunnen leiden van een team ben je een echte doener. Je bent bedreven in het maken van snijplannen en gaat daarbij efficiënt en accuraat te werk. Hectische situaties schrikken jou niet af en je kunt goed prioriteiten stellen. Omdat ruim 90% van de productie binnen JWM via jouw lijn loopt neem je beslissingen weloverwogen en toon je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 
Gezien de grote raakvlakken met andere afdelingen ben je gericht op samenwerken en onderlinge aansluiting. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en weet mensen te motiveren een stap extra te doen. Omdat jouw lijn een cruciale rol speelt in het productieproces ben je altijd op zoek naar het beste resultaat en steeds op zoek naar manieren om processen te optimaliseren. Hierin neem je jouw collega’s en team mee en geef je ook anderen de ruimte zich te ontwikkelen.
 
Wat mag je van ons verwachten?
Als je bij JWM komt werken, is dat met de intentie duurzame samenwerking met elkaar aan te gaan. We bieden je een fulltime dienstverband in een prettige werkomgeving waarin er oog en waardering is voor jouw bijdrage. Bij goed functioneren is er snel zicht op een vast dienstverband. De werkzaamheden zijn gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Het salaris is marktconform en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Als organisatie investeren we continu in nieuwe technologie en willen we ons door ontwikkelen. Hierin nemen we je graag mee en bieden we jou ruimte om (mee) te groeien. We bieden 25 vakantiedagen bij een 38-urige werkweek. Overuren kunnen worden omgezet in vrije tijd waardoor je extra flexibiliteit kunt opbouwen. JWM is aangesloten bij de Metaalunie en de CAO metaalbewerkingsbedrijf is van toepassing.
 
Solliciteren
Is jouw interesse gewekt?
Mail dan je CV en motivatie naar Suzanne van Gils, HR Adviseur, via sollicatie@metaalservice.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Sebastian Bravenboer of Suzanne van Gils, via telefoonnummer 013-50 30 591. Wij zien uit naar jouw reactie!
Team van JWM
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
328 ms
JMW Metaalservice Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk T +31 (0)13 5030 591 info@metaalservice.nl