Vacature: Werkvoorbereider bedrijfsbureau

Ter versterking van ons bedrijfsbureau zijn wij op zoek naar een Werkvoorbereider die de verbindende schakel vormt tussen de klant en de werkplaats. Weet jij wat er komt kijken bij het productieproces van metaalbewerking en wil jij administratief bezig zijn? Lees dan verder!


Locatie: Oisterwijk
Competentiegebied: Werkvoorbereiding, Bedrijfsbureau, ERP systemen, Metaalbewerking
Opleidingsniveau: MBO4
Dienstverband: Fulltime, dagdienst


  • Veel metaalbewerkingen onder één dak
  • Vakmanschap en nieuwe technologie
  • 50 medewerkers
  • Informele bedrijfscultuur

De functie

Over ons

Wij vragen

Wij bieden

Solliciteren


De functie

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van het bedrijfsbureau, een groep van 10 collega’s. Hier komen de aanvragen en orders van de klanten binnen, worden de tekeningen gemaakt en de orders voorbereid om in productie te worden genomen. Binnen het bedrijfsbureau word je breed ingezet afhankelijk van het werkaanbod: je houdt je bezig met calculeren, tekenen, orderintake en werkvoorbereiding.

Jouw werk begint met de offerteaanvragen welke je beoordeelt en uitwerkt. Je calculeert prijzen en stelt offertes op. Indien nodig, maak je technische tekeningen of pas je deze aan. En als de aanvraag een order wordt, zorg je voor de orderintake en een warme overdracht aan de productieplanning. Dit doe je door klantorders goed te controleren op volledigheid van informatie die nodig is voor de productie en te beoordelen welke handelingen nodig zijn. Of je nu calculeert, tekent of een order invoert, je gaat altijd nauwgezet te werk en houdt de behoefte aan (extra) informatie door jouw collega’s in het vervolgproces steeds in je achterhoofd. Ondertussen sta je in goed contact met de klant. Je stemt eventuele onduidelijkheden af, bevestigt de order en houdt de levertijd mee in de gaten.

Kortom: een afwisselende, veelzijdige baan op kantoor waarbij je jouw verschillende technische skills kunt inzetten in dienst van de klant en onderdeel uitmaakt van een leuk, daadkrachtig team.

Over ons

Wie zijn wij en hoe is het om bij JWM te werken?

Wij zijn een multidisciplinair metaalbewerkingsbedrijf en beleveren interieur- en machinebouwers in Nederland. Elke dag opnieuw willen we onze klanten zoveel mogelijk toegevoegde waarde per kg bieden op het gebied van kwaliteit, kostenvoordeel en logistiek gemak. Dit doen we door een groot aantal metaalbewerkingen onder één dak aan te bieden, goed vakmanschap te leveren en voortdurend te investeren in nieuwe techniek en werkwijzen. Zo hebben we in de laatste paar jaar ons machinepark uitgebreid met een hightech buislasermachine, een 5-assige CNC machine en hebben we diverse verspaningsmachines vervangen. Vorig jaar zijn we overgegaan op een nieuw ERP-systeem zodat ook onze interne systemen beter op elkaar aangesloten zijn en we slagvaardig blijven. Op dit moment zijn we nog volop bezig efficiencyverbeteringen door te voeren.

Opgericht in 2005 zijn we inmiddels uitgegroeid tot circa 50 medewerkers. Er is een goede onderlinge samenwerking en prettige werksfeer. Zo is er elke ochtend werkoverleg en lopen mensen gemakkelijk naar elkaar toe. De werkweek sluiten we af door samen wat te drinken en voor de zomer- en kerstsluiting houden we een barbecue.

Bekijk onze bedrijfsvideo.

Wij vragen

Wat vragen wij van jou?

In deze functie vorm je de brug tussen klant en productie en is geen dag hetzelfde. We zijn op zoek naar een collega met een aanpakkersmentaliteit. Verder heb je:

  • MBO4 niveau in de richting van techniek
  • Kennis van metaalbewerking
  • Kennis van Excel, 3D tekenpakketten en handigheid met ERP-systemen

Je hebt een goed inzicht in wat er komt kijken bij de productie van metaal en kunt een goede inschatting maken welke bewerkingen nodig zijn om een bepaald product te maken, welke informatie de werkplaats daarvoor nodig heeft en hoe de prijs is opgebouwd. Daarom heb jij bij voorkeur praktijkervaring in de metaalbewerking, eventueel ook als hobby. In je werk ben je gestructureerd en accuraat. Je houdt ervan in teamverband te werken en hebt een servicegerichte instelling. Je communiceert tijdig en duidelijk en doet een stapje extra. Bij voorkeur ben je woonachtig in de omgeving Tilburg – Den Bosch

Wij bieden

Wat mag je van ons verwachten?

Als je bij JWM komt werken, is dat met de intentie een duurzame samenwerking met elkaar aan te gaan. We bieden je een fulltime dienstverband in een prettige werkomgeving waarin er oog en waardering is voor jouw bijdrage. Bij goed functioneren is er snel zicht op een vast dienstverband. De werkzaamheden zijn gevarieerd, van A tot Z. Het salaris is marktconform en afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. Als organisatie willen we ons door ontwikkelen en jou de ruimte bieden om (mee) te groeien. We bieden 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen per jaar. We werken 8 uur per dag, tussen 07:00 en 17:00u en geven daarmee een stukje flexibiliteit in de werktijden. Eventuele overuren kunnen worden omgezet in vrije tijd waardoor je extra flexibiliteit kunt opbouwen. JWM is aangesloten bij de Metaalunie en valt onder de Cao van het metaalbewerkingsbedrijf.

Solliciteren

Solliciteer dan direct met de solliciteer knop. Ook kun je je CV en motivatie mailen naar Suzanne van Gils, HR adviseur, via sollicitatie@metaalservice.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bas Elias via telefoonnummer 013-5030591. We zien uit naar jouw reactie!

Datum plaatsing: 4 juni 2020

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct via de mail:

Contactgegevens

Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk

+31 (0)13 5030 591